life so far

kirija = OK

umah sewa = OK

entertainment = OK

kawan2 = OK

rindu kat family = OK

en bf = SUPER DUPER OK =)

Advertisements
Published in: on November 23, 2010 at 5:10 am  Comments (2)  

life so far

kirija = OK

umah sewa = OK

entertainment = OK

kawan2 = OK

rindu kat family = OK

en bf = SUPER DUPER OK =)

Published in: on November 23, 2010 at 5:10 am  Leave a Comment  

a simple thing make u smile

15th september  2010

ohoiii..kerana besok mao cuti..satu malaysia..so kena la rush2 p maybank ..nak buka akaun koz pekerjaan baru memerlukan akaun maybank untk mendapat habuan di hujung bulan.

ramai gilos.tanya kakak kaunter nak tunggu brapa lama.kompiden dia jawab 3 jam lebeyh..tgk jam tyme tu dah 2 lebeh..bukankah bank tutop kol 4..ahaa~..so kuar la p makan.perot dah bekeroncong..belum lagi hdgan sampai kak maybank call..kata nak check mycard..takot x dapt read..pastu p la maybank balik meninggalkan fud.ohooii lagikk..then tunggu la jap kat maybank ..dok la kat  kerusi yg disediakan sambel msg adekku soh tapau ja fud tadi..bila angkat muka nampak sorg aunty indian neyh tgh dok kuang kuit kat depan tempat duduk..ak usya kiri kanan..oOoo..penuh rupanya seat ..n yg dok tuyh semua sehat2 yg amat..jantan2 ineyh x berhati perot kot…ako bgn n panggil aunty tuyh soh dia dudok..dia pon dudok..ak dok sandar tepi dinding ja..x sampai 15min..uncle(laki aunty tu) panggil..dia pun bangun dari seat yg ak kasik tadi..dia bgn2 terus p kat ako..seap ulur tangan g..sambil salam dia cakap..slamat ari raya…perrgggghhh tyme tu rasa cam happy sangat..cakap la tq kat aunty tuyh tadi..dia senyum ja..

ak pon dok la kat kerusi tadi balik..sebab tu ja yg kosong..dengan senyum yg masih bersisa lagikk…i’m proud of myself.saya membuktikan,perkauman itu x wujud,perasaan hormat menghormati itu penting,dan budi bahasa itu sebenarnya sesuatu yg SENANG..yaaa..senang dilakukan dgn senang hati..

so now,if la anda2 di luar sana teragak2 nak berbudi bahasa sebab takot malu ka…takot org keliling kata nak tunjuk baek ka..cakap ja who gees..juz bygkan yg kalo org yg kita nak tolong tu..mak bapak kita..saudara mara kita..sahabat kita…jgn jadikan warna kulit ,usia dan darjat ituyh sbgai batu penghalang untuk kita beramal.ako dah rasa perasaan ituyh..n yes..a simple thing do make me smile.SLAMAT HARI MALAYSIA =)

Published in: on September 17, 2010 at 11:57 am  Comments (1)  

slamat hari raya

slamat hari raya people =)

maap zahir n batin

mlm raya taun neyh paling vogue kot~..for certain years..no takbir raya form house to house..but now..there is..yeayyy~

it’s been a while since i experienced this style.ibu masak laksa peneng for those who came. =)

raya taun neyh..we r not into the mood of raya..but more to mood of tunang on the 3rd day of raya.of couse ,not mine..but angah ..ohoiii..mao tunggu giliran saya..kelakk~..

now pukul 11.49 malam..bunyik mercon,bunga api dah mengganti bunyi takbir raya..oooohoiii..saya suka..alangkah indah kalo en bf ada sama..tgk bunga api kaler2 sama2..ngesnges.semua org sebok p downtown ..p perabes duet kat sana..al maklum,malam last..kompem diskaun byk punya..

looking forward for tomorrow morning..semayang raya…YEAY~

Published in: on September 9, 2010 at 3:53 pm  Leave a Comment  

interview

1st interview at infineon kulim..success =)

Thanks buat a’a(a’a lagikkk) kerana menumpangkan saya di rumah anda..berbanyak terhutang budi dengan anda sekeluarga..heee..

btw,soklan interview sungguh simple,soh crita sal diri sendirik~,pasal internship dulu2 kala,napa pilih unimap dulu,..pastu kena wat soal selidik.dia kompem kan ak neyh seorang yg sosial,,occay..saya terima~.n nak hangatkan lagi conversation,wat2 la tanya pa yg patot.tanya sal kompeni,keja shift camna,apa section yg ada(padahal dah tahu semuanya) .semuanya gara2 xmao kena soal selidik sal pa blaja dulu2.kalo dia tnya sal camna process wat wafer,nak packaging electronic devices tu camna..sumpah ak ketar~..hahha..seb bek dia x tanya..apa2 pun ..soklan yg paling tip top dia tanya ialah ” do you have a boifren”- mak pitam sebentar.tgk muka dia cam serious ja..kena jawab ke?oleh sebab ak neyhcik gf yg sejati..dengan kompiden ak jawab “yes i do”..pastu dia tanya en bf dok mana ,keja mana semua.jawab ja soklan tuyh dengan ikhlas n semangat waja,selumber badak juga~..n dia senyum.dia suka kejujuran ako..ker nak kata kebendolan ako?hahha..macam2 ragam ja interview neyh kan.tapi,yg syoknya..x pressure..i laikk

kembali semula ke taiping.kami berdua telah berpoya2 di rumah a’a.tgk prebet jamilah sambel gelak terkekek2 ja.pastu kunun2 nak tgk eclipse ,tapi 2-2 lentok baek punya atas tilam 2 kan.soknya,ke taiping jaya,mencari bahan2 untuk membuat cheese cake.OooOoo…ramai sungguh org di taiping hari ineyh..sesak~

malam,wat cheese cake.terharu semua org makan cheese cake..hehehe..kalo kat umah neyh,2 org dah kompem tolak chese cake tuyh.abang ngan ayah..kompem x mao..huhuhu..so,riang ria,semua org makan cheese cke dibuat kami..hehe

esoknya,balik semula ke seremban..ohooooiii~..ghah sudah ada di rumah.n macam2 tempat dia soh drive p.amboyh..engat ak neyh kaunter drive through ka..drop dia tepi jalan,dia p shopping n ak  meluncur laju  mencarik parking~..bandar seremban neyh susah parking ogayh~.

Published in: on September 6, 2010 at 2:19 pm  Leave a Comment  

31 August 2007 and 31 August 2010

teheeeee..
1st of all..heppy merdeka everyone.hopefully this 53 years will brings us more glory in term of economical,political,kesefahaman,dan segala ke yg baek2.n heppy anniversary to both ibu n ayah (ke 30 yerk?).N i have my own story to tell 2.

buat en bf.31 august 2007 was the 1st time we knew each other.thanks for a’a.a misunderstanding glance brings lots of story after a while huh.remember that awesome day(bagi ako la awesome..ko, ak assume awesome gakla).Here goes everything….=)

merdeka parade.ak pon x engat kenapa kita 2 gatai bley masok parade neyh.sebab x balik cuti kot kan.ko teman ak join da club.ada cheda n nebargh gak time tu.patotnya ada nen,p dia dah larik balik umah sblom merdeka g.kuikui~.

kita 4 semangat ri 2.p ada la waktu senggang di mana kita berdiri tegak sambil tercongok bwa jalur gemilang(semangat ooo) n pakai baju oren d pagi buta depan hospital kangar,a’a telah mendetect seorang eh bukan byk org muka seperti TUTttttz~(zaman myspace yg tegar daulu2).dan da la dak sorg neyh,tinggi dah lebeyh kurang sama,gaya rambot bley la sama n mata sepet,sama la semuanya dengan tutttz tadi.n opkoz kita ngan semangat p usya..tapi kantoi..asal ko soh toleh ja mamat tuyh toleyh gak.hampeh nyer mamat-cepat toi dia detect.not once,p berkali2.sahla ak dah kantoii~.p kita 2 pandai ja wat muka toya..pura2 pandang tempat len,kunun2 cakap sama sendiri.padahal mulut x rety nak berenti sengeh n tahan gelak.

balik ja..usya g bawah khemah.tu dia~..dak kos pa neyh?p wat2 x kesah la.al maklum,x pernah kantoi mengusya.1st tyme kantoi kena la wat dunno.p tidak semena2,*ringtone pa ntah tyme tu* hp berbunyi..msg..”hye..salam”..ahaaa~..budak ituyh msg..ngahahaha..dah menjerit2 ngan ko a’a..gelak2 x hengat~..then bermsg sakan,borak 2 borak neyh ngan dak sepet tuyh.ohoooii~..p dah dekat seminggu kenal baru nak tanya nama penoh..oo nama kamu KHAIRUL ANUAR ISMAIL rupanya…org langkawi~..hati saya riang..suka dia =).p time 2 kena la take things slowly.ajak jumpa pon tolak mentah2.ada ja alasan.kalo jumpa pon ada ko kan a’a.MAKASEYH A”A.beday en bf (dulu x bf g la) pon,a’a yg tolong passkan beday cake.*sebab time 2 cik gf tgh sebok nak presentation soknya*

pasto xlarat disiput sedut oleh mereka2 di blok laki.asal jalan depan tu ada ja seiput sedut panggil2.seb bek la kita semua neyh wat muka dunno n dun care ja.n the siot things is..en bf nyer member baek merangkap bf cik pnut telah mengenakan en bf kaw2 punya.kunun2 kasi warning sebab kawan ngan beta.lucuu~..patotla en bf x msg rupa2nya dah down.=p.n tyme beday beta,en bf kasi keronsang ijau(still simpan).nak taw,ada tyme ramah tamah aidil fitri kat kubang gajah,beta pakai keronsang tu tapi bila nampak en bf..perghh x cukup tanah nak larikk..malu sebab dah pakai,p en bf x prasan kot tyme tuyh..

time berkawan hebat gakla sesi majok merajok n hiding.macam mana nak wat,hati beta cepat sangat terguris ngan en bf.tapi en bf cool ja.behari2 x msg,tapi lepas 2 minggu bley ja en bf carik balik kan.nak harap beta yg msg dulu..alamat x kapel la skrg neyh.huhuhuhu..maapkan beta en bf.keras hati kan gf kamo neyh.sepanjang berkawan ,slalu ja ngade2 nak upgrade status.p mite be sebab 2-2 bendol..so jawapan dia bendol gak la kan~.the cutest things if u r around is,keclumsyan memuncak..terlanggar akar banir(neyh time kat uitm arau),tersadung terpelecok kat jalan raya(neyh kat ulu) n paling awesome ..tersadung rantai kat kafe laki..seb bek sempat kontrol macho.semua gara2 ternampak en bf senyum..ohoooi~.

31 August 2008,nothing much.p seblom tuyh, for the 1st tyme,makan sama2 ngan en bf kat mak anjang.per lagik yg en bf pernah kasik beta ea..ooOOoooO MOI SUP..sampai la ni pon,kalo sebot moi sup,member2 semua dah angkat2 kening ,sengeh2 kat beta.p wat muka seposen ja tgk muka dorang.hahah..kuat toi penangan moi sup en bf kan.beday en bf kali neyh,kasi dia butang baju melayu.*sampai sekrang en bf pakai g*.tapi after that,kita masing2 bawa diri kan.=(

p 31 August 2009 xda crita kan en bf.huhuhu =(.sebab di ambang terasa merasa sangat memuncak..hahahaha =p.p en bf,engat x tyme konvo challenge..beta nak terjatuh bicycle ,en bf yg mai terus p tolong.OoooOo..simple things yg buat saya p mengadu kat vanesea henry,my sepet gurl..hakhakhak.n ngadu kat mumu’ai..owh,how childish.saya x sedar saya sebenarnya syg gilos ngan kamo.p seriously,saya x menyesal akan semua perkara.apa yg terjadi biar terjadi..sebab semua tu wat kita sengeh n bersyukur sebab kita tetap bersama akhernya..that quote betol2 awesome..if u love someone set them free,it it is yours it will come back but if it doesnt,it never meant for you..bunyi2 cam tu la kununnya….weeee~

31 AUGUST 2010

yg neyh special sketz.slamat berkenalan slama 3 taun en bf.n slamat menjadi boifren n gurlfren selama 7 bulan.cukup masa bleyh da harvest.ngahhaha..tq dengan sabar kamo,dengan kaseyh kamo,ngan sayang kamo,ngan perhatian kamo,ngan tolerate kamo,ngan semua2 la yg datang dari kamo.saya ada 1 lagu buat kamo..dengar ya..tapi sadly x leyh upload plak..so this is yuna song ,random awesome

it all began at a show one weekend I was a friend of your cousin Said, “Hey how ya been?”. And with your checkered shirt on And my Reebok shoes on Let’s watch something random turn to something awesome And I smile I love no, I laugh happier somehow (?) No I don’t know what is up with me I laugh too much recently No, They don’t know much about us .When we’re exchanging glances We’ll figure out one day, what happened on your 24th birthday,It all began with a simple confession You had an urge to kiss me and I was on the verge to miss you Then it happened Oh, we didn’t understand no I wont even budge Before we didn’t hang out much So save me in your playlist so You wont forget this And if this dont quite go your way You’ll still have me on replay With ur checkered shirt on and my reebok shoes on Let’s watch something random turn to something awesome

en bf..what will happen on your 24th beday?hakhakhak ..love u sepet.

p/s  let us stick together2 oyeh?

Published in: on August 29, 2010 at 2:26 pm  Comments (6)  

23.08.2010 :jam lebeyh kurang 7 malam: – ditabrak~

laporan hari ineyh

*pagi : bgn. mandi. basoh baju. ampai baju. sapu umah.

*tghari : tgk crita para pencari tuhan(astro oasis).layari internet cari kerja.goleng2 malas di kerusi

*ptg : kuar p bazar ramadhan then p giant.depan simpang taman rasa sayang myvi kena langgar oleyh motor merah.binawe sungguh..dah nama pon lampo merah..yg ko pandai sgt jalan tu kenapa la motor.pintu kiri dekat handle n bawah atas skirting kemek.mampos kreta myvi x sampai sebulan dapat dah kemek.

*malam : makcik budak motor yg suka putar belit cerita mai umah.bawa fail anak yatim segala.maap makcik,walaupun bulan posa tapi rasa simpati saya dah hilang bila mak cik putar alam macam kap lam ya nga.mak cik boleyh wat ayat sedeyh sadis cakap anak buah makcik punya motor xda apa.n macam mana keta boleyh terok kemek camtu.pastu mak cik kata menda tu jadi kat traffic light n xda sapa tahu..vodooo kot..ramai kot org kat tepi bazaar depan simpang rasa sayang tu.so dari saya kena tipu, saya p wat report polis.undang2 tetap undang2.kalo semua org macam anak buah mak cik lepas gtu2 aja.wat pa la saya p amek lesen n blaja undang2 jalan raya dulu.lagipun anak buah makcik sendiri kata dia dah lambat n dia pecot n lastly makcik taw apa dia kata?”makcik saya boleyh bayar la”…tu dia~..confident makcik~..sungguh..org lam umah saya semua dengar.seb bek umah saya xda speaker dewan.kalo x,satu taman..oh 2 taman bleyh dengar..memandangkan depan umah saya adalah taman cempaka.satu ja saya nak pesan,mak cik jgn putar alam lagi..laporan sudah dibuat.n anak buah makcik masey L~..bukan ugutan..peringatan ja~

p/s: jgn kuar tyme maghrib n jgn percaya pada motor2 di jalan raya (en bf awak pon sama..jgn menyelit sesuka hati..)

Published in: on August 24, 2010 at 8:09 am  Comments (2)  

CONVO

7/8/2010

SAYA SUDAH KONVO

Nebes gak mao nek pentas..p turun pentas nampak buah hati terus senyum meleret2 bak gaun cinderella tyme kawen..ngesnges

senang hati semua dah selesai walaupun penoh ngan emosi nak konvo.macam2 ragam org dah jumpa.

terima kaseyh buat semua yg telah bersusah payah untuk saya terutama ibu n ayah n along yg sedia melayan karenah emo saya.Buat mama n papa a’a n kak long a’a n kawan a’a(silah) terima kaseyh juga.budi baek anda semua hanya Tuhan yg mampu membalasnya. a’a..loe yg terhebat =)..n semua yg mengwish..terimasss

wat semua kawan2 yg x smpat nak amek gamba..xpa paham ja kan..masinng2 ada route sendiri.saya paham.tahniah kerana kita telah konvo..xda sapa yg tertinggal kan..alhamdulillah..syukur je hadrat ilahi.

buat bf saya..yeayy..dah jumpa mak bapak..yeayy..another step dah neyh..hopefully all da wishes n dreams will come true kan dear.=).seriously..sungguh terketar2 jumpa..but all went well kan..n congratz dah dapat keja..rezeki ramadhan katanya..lepasni harap beta pula..nak kompol duet oooOooo~

ri nie dah posa..slamat berposa wat semua..amponkan salah silap..nak pesan sketz neyh..xbek taw muhung org.lagi x bek kalo talam 2 muka..no wonder ur life is misery sangat kan..kepada org2 yg berkenaan, jgn la anggap life ni susah sangat,create story,curious sini sana, n stop pouring your pathetic story to people around u.sekian~

p/s : buat kereta manual yg dipinjam sepanjang d perlis..i hate u..mwakaka

Published in: on August 11, 2010 at 8:35 am  Leave a Comment  

barang lama~

aiyokk..dok umah kat taman neyh,hari dengar lori mtk brang2 lama..advertisement nyer sora bunyik cam org cina..but bila sampai depan umah..india mari jugaa~

hari2 dok dengar surat khabar lama..tilam lama..botol lama…dan sebagainya yg lama

nak ja tanya..BOIFREN LAMA XNAK?

n i am sure india tu akan jawab (kalo boleyh recycle..saya kasi angkat)..VAVi~

p/s i’m tired and bored living in a house without a big front yard…guess lom panjang kaki ku berjalan merayau ke taman sebelah..haiyoh~

Published in: on July 26, 2010 at 5:28 am  Leave a Comment  

dont look back in anger vs wonderwalls

hahhaha
plz vote n hold the answer to urself
i rather ignored em than regretting myself spitting up the subject earlier
tiada udang di sebalik ketol2 ais..
juz finish reading hlovate novel entitled rooftoop rant
woish…about a berontak girl with berontak man from 2 different family situation
how they cope with life,made changes,succeed n got their hapily eva after really inspire me
not like any typical drama which mostly karut marut about bisnes berjuta2 or hidup senang lenang
this novel is really a good one..
——————————————————————————————————–

makcik pakcik kazen mazen mula balik hari ini selepas bermalam di rumah baru ini..hiruk pikuk malam tadi dah xda..yg ada..hiruk pikuk rumah seblah(bising betol kanak2 sblh nie..dah la ramaiii..rimasssssssssss).pg tadi bermain di jusco seremban 2 .. teman adekku sayang membeli kasot g kuliah yg 5hinggit lagi nak 100hinggit..untong dak2 zaman sekrang..duit 100 dok bawah kaki ja…chesss..ako ni gakla pakai kasot 19.90 kesukaan..(bulakk bulakk)

——————————————————————————————————–

Published in: on July 19, 2010 at 10:52 am  Leave a Comment